https://fixaix.ro/lanvin/

LANVIN

Povestea brand-ului Lanvin a inceput in 1889, intr-un mic magazin de palarii din inima Parisului.

Jeanne Lanvin tocmai implinise 22 de ani si isi terminase ucenicia cand si-a deschis primul magazin de palarii in 1889, situat pe Rue Boissy d’Anglas nr. 16. Chiar si la acea varsta frageda, talentul ei era cu adevarat uimitor.

Patru ani mai tarziu, a venit punctul culminant al lui Jeanne Lanvin. Ea a obtinut un contract de inchiriere comerciala pe prestigioasa Rue du Faubourg Saint-Honoré si si-a infiintat casa de moda omonima. 

Din 1897 fiica sa i-a devenit muza, astfel a inceput sa creeze haine pentru copii. In 1909 comenzile pentru haine de copii au inceput sa le intreaca pe cele pentru palarii, asa ca Lanvin a trecut la nivelul urmator- a infiintat un departament "Young Ladies’ and Women’s department" unde se puteau alege seturi complementare pentru mama si fiica. 

Sa fie una dintre cele mai apreciate case de moda din Paris nu a fost suficient, Jeanne Lanvin si-a propus sa cucereasca lumea in 1915

In 1924, magazinul "Lanvin Parfumes" a fost infiintat la 4 Rond-Point des Champs-Elysées. Pentru Janett era evident: parfumul era un accesoriu esential pe masa de toaleta a unei femei. Primul parfum, My Sin, formulat de Maria Zède si lansat in Statele Unite in 1925, a fost un succes imediat. Faimosul Arpege a fost cadoul lui Janette pentru fiica sa, la implinirea varstei de 30 de ani.  A fost un triumf complet, iar Arpège a devenit simbolul suprem al dragostei lui Jeanne pentru Marguerite

In 1933, Jeanne Lanvin a lansat prima „eau mixte” pentru barbati si femei: L’eau de Lanvin.